Premierul: Mâine vom decide asupra introducerii unor noi măsuri de protecție în contextul creșterii numărului de cazuri COVID

Premierul: Mâine vom decide asupra introducerii unor noi măsuri de protecție în contextul creșterii numărului de cazuri COVID

Ședințele de Guvern se vor desfășura online din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 din ultimele zile. Despre acesta a anunțat Premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței, transmite OFICIAL.

Natalia Gavrilița spus că au fost desfășurate consultări cu peste 50 Asociații de business, unde s-a discutat caracterul contagios al tulpinii Omicron și vor fi efectuate modificări la cadrul măsurilor de protecție adoptat în septembrie.

„Mâine vom avea din nou ședința CNESP și vom vedea care sunt măsurile adiționale de protecție necesare în lumina ultimelor date și analize. Fac apel către toată lumea să se vaccineze, iar cei care pot să treacă la ședințele online”, a spus Natalia Gavrilița.

De asemenea, Premierul a precizat că în cadrul ședinței de astăzi a CSE a fost propusă declararea stării de urgență în domeniul energetic.

„Am aprobat raportul MIDR și s-a propus instituirea stării de urgență. „Moldovagaz” nu reușește să plătească sumele necesare pentru avansul pentru ianuarie”, a spus Natalia Gavrilița.

Cristina Parfeni

Share