Premierul: Lucrurile mari se fac prin înțelegere și unire, de aceea mă adresez primarilor din țară…

Premierul: Lucrurile mari se fac prin înțelegere și unire, de aceea mă adresez primarilor din țară…

Premierul Natalia Gavrilița, referindu-se la Programul național de dezvoltare locală „Satul European” și la Concursul pentru selectarea celor mai bune proiecte de infrastructură și modernizare a satelor din țara noastră, s-a adresat primarilor din toată țara, informează OFICIAL.

„Ne propunem să oferim tuturor cetățenilor țării condiții decente de trai, în special în zonele rurale care au potențialul de a deveni locații atractive atât pentru turiști, cât și pentru familiile tinere. Ne plac tuturor imaginile frumoase ale satelor europene, îngrijite și moderne. Este în puterea noastră să facem ordine la noi în țară și să aducem ”frumosul” acasă. Dar, pentru aceasta trebuie să muncim toți.
După cum știm, lucrurile mari se fac prin înțelegere și unire, de aceea mă adresez primarilor din țară: Guvernul a lansat #ProgramuldeDezvoltareLocală, pentru care am alocat 470 milioane de lei din banii publici, iar acum vă îndemn să puneți umărul și să veniți cu inițiative de proiecte locale, prin care puteți solicita finanțare pentru eficiența energetică, renovarea grădinițelor sau a școlilor, aprovizionarea cu apă și canalizare, producerea energiei verzi sau altele”, a declarat oficialul.
Premierul a mai spus că proiectele câștigătoare vor fi implementate pe parcursul a următoarelor 12 luni. Valoarea maximă a finanțării pentru fiecare proiect este 10 milioane de lei, iar dosarele de aplicare, în cadrul Concursului, pot fi depuse până la 20 aprilie 2022.
„Selectarea proiectelor câștigătoare va fi asigurată în mod transparent și în baza criteriilor bine definite la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Pentru mai multe detalii, rog să accesați https://satuleuropean.gov.md/.

Succese tuturor și, haideți, împreună, să ne modernizăm țara!”, a conchis Gavrilița.

Cristina Gurez

Share