Premierul, la întrevedere cu președintele în exercițiu al OSCE: Obiectivul nostru prioritar rămâne integrarea Republicii Moldova în UE

Premierul, la întrevedere cu președintele în exercițiu al OSCE: Obiectivul nostru prioritar rămâne integrarea Republicii Moldova în UE

Provocările regionale de securitate, în contextul războiului brutal al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și aspectele aferente procesului de reglementare transnistreană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa  (OSCE), ministrul afacerilor externe, europene și comerțului al Maltei, Ian Borg.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Maltei pentru agenda europeană a Republicii Moldova și a accentuat rolul OSCE în identificarea unor soluții de durată pentru conflictul transnistrean. Potrivit premierului, autoritățile de la Chișinău continuă  dialogul cu partea transnistreană și optează în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului și crearea unui echilibru între asigurarea securității țării și necesitățile societății.

„Acțiunile Guvernului sunt orientate spre îmbunătățirea vieții cetățenilor atât a celor de pe malul drept, cât și a celor de pe malul stâng, iar obiectivul nostru prioritar rămâne integrarea Republicii Moldova în marea familie a Uniunii Europene”, a spus premierul Dorin Recean.

Oficialii au discutat subiectele ce țin de securitatea energetică a țării, dezvoltarea comerțului cu Uniunea Europeană, dar și promovarea drepturilor omului. Cu referire la conflictul transnistrean, a fost încurajat formatul de negocieri 1+1, precum și alte măsuri menite să consolideze încrederea între părți.

Share