Premierul – în studioul Euronews România: „Am discutat despre…”

Premierul – în studioul Euronews România: „Am discutat despre…”

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a fost, astăzi, în studioul Euronews de la București, unde a vorbit despre participarea sa la Forumul „Moldova – Romania: Capital Bridges”, informează OFICIAL.

De asemenea, a vorbit și despre provocările confruntate de Republica Moldova, inclusiv despre situația energetică, despre reformele realizate și angajamentul ferm de îndeplinire a condiționalităților necesare inițierii negocierilor de aderare la UE a țării noastre în cel mai scurt timp.

„În ceea ce privește situația energetică, ne concentrăm eforturile pentru creșterea rezervelor de păcură și cărbune și trecerea furnizării de agent termic pe păcură, suplinim stocurile de lemn de foc, încercăm să eficientizăm consumul și discutăm cu România și alți parteneri despre identificarea unor noi surse alternative de livrare a gazelor naturale la un preț cât mai bun.

Țin să mulțumesc României, pe această cale, pentru prietenie și cooperare, pentru că ne este alături în cele mai dificile momente din procesul de dezvoltare și progres al țării noastre, dar și ne ghidează în parcurgerea drumului spre UE al Republicii Moldova”, spune Natalia Gavrilița.

Share