Premierul Filip, la Drochia: Am intervenit de fiecare dată cu acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor

Premierul Filip, la Drochia: Am intervenit de fiecare dată cu acțiuni concrete pentru rezolvarea problemelor

Prim-ministrul Pavel Filip, însoțit de întreaga echipă guvernamentală, a mers, astăzi, în nordul țării, la Drochia, pentru a discuta problemele cu care se confruntă locuitorii raionului. Pavel Filip a invitat participanții la ședință, inclusiv autoritățile publice locale, la un dialog sincer, îndemnându-i să vină și cu propuneri pentru dezvoltarea comunităților, transmite Oficial.

Premierul a spus că, acest Guvern din start s-a concentrat pe rezolvarea celor mai stringente probleme din societate, una dintre ele fiind pensiile mici. În acest sens, a fost realizată etapizat reforma pensiilor, care a avut scopul să aducă echitate în sistem, fiind introdusă o nouă formulă de calcul a pensiilor. „Prima majorare pură va fi de la 1 ianuarie, când vom majora cu 10% pensiile peroanelor care primesc o pensie sub minimul de existență, adică mai puțin de 1598 lei. Este rodul muncii noastre”, a spus Pavel Filip.

Șeful Guvernului s-a referit și la Legea salarizării în sectorul bugetar, aprobată recent, în urma căreia peste 200 de mii de angajați din sfera bugetară vor primi salarii mai mari. „În urma acestei legi nimeni nu va pierde nici un leu, nimeni nu va primi un salariu mai mic de 2000 de lei. Și cel mai important, salariile vor crește anual”, a precizat Prim-ministrul. Cele mai semnificative majorări le vor avea angajații din sistemul de educație, cel social, dar și personalul tehnic.

„Nu ne-am ascuns niciodată de probleme. Am intervenit de fiecare dată cu acțiuni concrete pentru rezolvarea acestora”, a spus Pavel Filip, referindu-se și la alte reforme în sistemul fiscal, vamal, de sănătate, dar și măsurile de fortificare a sistemului bancar.

„Discuțiile au fost sincere și constructive. Participanții la ședință au semnalat mai multe probleme pe care le întâmpină: lipsa mijloacelor pentru dezvoltarea infrastructurii, imposibilitatea agricultorilor de a folosi pentru irigare apa din iazuri,  alimentația elevilor în școli. Problemele semnalate vor fi examinate de către autoritățile publice centrale, iar ulterior va fi elaborat un plan de acțiuni pentru rezolvarea acestora”, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

Doina Secrieru

Share