Premierul, despre hotărârea CEC privind Marina Tauber: „Bălțenii vor avea foarte multe întrebări”

Premierul, despre hotărârea CEC privind Marina Tauber: „Bălțenii vor avea foarte multe întrebări”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița a anunțat că a urmărit cu atenție tot ce se întâmplă în Oficiul Ombudsmanului și regretă acest scandal, informează OFICIAL.

„Regret acest scandal. Persona și-a dat demisia și cred că putem avea o discuție calmă referitor la asemenea cazuri. Eu cred că nu s-a discutat suficient referitor la conținutul acestui scandal. Împreună cu PAS am susținut această poziție că este bine pentru Oficiul Ombudsmanului această demisie de onoare, în același timp cred că trebuie să reacționăm calm și să discutam toate aspectele în cauză”, a declarat Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă după ședința Guvernului.

Ea a mai spus că Instituția Ombudsmanului este una independentă, iar concursul a avut loc în Parlament și este de competența Parlamentului să organizeze un nou concurs în baza lecțiilor învățate.

Referitor la decizia Comisiei Electorale Centrala (CEC) de a o exclude din cursa electorală pe candidatul la funcția de primar de Bălți, Marina Tauber, Premierul a spus: „Guvernul urmărește cu atenție acest caz și situația legată de alegerile din Bălți. Decizia aparține instanțelor de judecată, noi nu putem influența nici deciziile CEC, nici deciziile instanței de judecată. Sper că oricare ar fi decizia luată, să fie bine argumentată și să urmeze strict buchia legii pentru că înțeleg că bălțenii vor avea foarte multe întrebări legate de această decizie”.

Ceea ce ține de Sergiu Cușnir, ea a spus că el este membru al Corpului de Control al Primului ministru, numit oficial în calitate de consilier. „Nu știu ce vreți să însinuați. Sergiu Cușnir nu este nici rudă, este un profesionist angajat oficial”, a precizat Natalia Gavrilița.

Cristina Jicol

Share