Premierul, despre decizia CSE: Avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara

Premierul, despre decizia CSE: Avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că a decis, împreună cu membrii Comisiei Situații Excepționale, suspendarea, pe durată stării de urgență, a licenței de emisie pentru șase posturi de televiziune: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV, deoarece “aceste instituții media au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră dar și cele legate de războiul din Ucraina”, informează OFICIAL. 

“La aproape 300 de zile de război în Ucraina, propaganda în Republica Moldova nu a contenit, ba mai mult – aceasta s-a intensificat. În situația în care împotriva țării noastre se desfășoară nu doar un război energetic, dar și unul informațional, avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara”, a spus ea.

Premierul a mai menționat că decizia de ieri are drept scop să securizeze spațiul informațional din țară, să elimine manipularea și propaganda, elemente corupte și deosebit de periculoase, mai ales în perioada dificilă pe care o traversăm.

Share