Premierul cere transparență în contextul crizei refugiaților

Premierul cere transparență în contextul crizei refugiaților

În debutul ședinței de Guvern, Premierul Natalia Gavrilița a îndemnat Cabinetul de miniștri să acorde o atenție sporită la standardele de transparență în contextul crizei refugiaților, transmite OFICIAL.

Natalia Gavrilița a spus că în Republica Moldova vin numeroase ajutoare umanitare, o parte dintre ele nu vin prin Guvern, dar prin organizații neguvernamentale internaționale și organizații de caritate.

„Altele vin prin Guvern și sunt depozitate la depozitul central, gestionat de celula de criză și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Am văzut cum sunt repartizate loturile, dar avem multe ajutoare și unele poate nici nu ajung la ultima persoană. Este foarte important ca oamenii să înțeleagă ce ajutoare primește Guvernul și unde sunt distribuite, conform căror criterii, reguli, care sunt regulile de raportare, facturile, documentele de raportare.

Rog Ministerul Finanțelor, știu că durează o raportare lunară, dar rog ca în privința fondului de donații să existe informații cum au fost repartizați banii. Să fie informații ușor de găsit, ca oamenii să știe cum sunt gestionate resursele. Să punem accentul pe distribuție, ca să nu avem știri despre ce am primit, dar și unde s-au dus”, a spus Premierul.

Cristina Parfeni

Share