Premierul a continuat vizita la Florești la o fabrică de producere a afumăturilor

Premierul a continuat vizita la Florești la o fabrică de producere a afumăturilor

Vizita prim-ministrului Dorin Recean în raionul Florești, a continuat în satul Domulgeni, unde Ion Frumusachi dezvoltă o afacere de producere a afumăturilor tradiționale. 

Mezelarul produce salam și șuncă în două instalații de afumare la cald – unul modern, iar altul tradițional, care funcționează pe bază de lemn de stejar.

Datorită sprijinului financiar, oferit printr-un proiect polonez, antreprenorul a reușit să-și extindă afacerea în satul Brăviceni, raionul Orhei, unde a deschis o mini-fabrică de producere a mezelurilor. Produsele ajung în patru centre de comercializare din capitală, precum și pe rafturile magazinelor din Orhei, Florești și Telenești.

În discuții cu antreprenorul, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că Guvernul continuă să implementeze proiecte de susținere a afacerilor mici și mijlocii, astfel încât producătorii locali să beneficieze de condiții oportune pentru dezvoltarea afacerilor.

„Ion Frumusachi este un gospodar care prin muncă, viziune și respect pentru tradiții reușește să dezvolte o afacere de succes atât pentru comunitatea din Domulgeni, dar și pentru toată țara”, a menționat premierul Dorin Recean.

Share