Premierul a cerut instituţiilor responsabile să facă eforturi pentru lichidarea restanţelor în implementarea Acordului de Asociere

Premierul a cerut instituţiilor responsabile să facă eforturi pentru lichidarea restanţelor în implementarea Acordului de Asociere

În cadrul Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, a fost evaluat stadiul de îndeplinire a calendarului de eliminare a restanţelor şi realizare a obiectivelor incluse în Foaia de parcurs pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Astfel, din acţiunile planificate pentru luna martie au fost realizate 21 de măsuri, iar pentru 18 acţiuni a fost depăşit termenul limită.

În acest context, Premierul Pavel Filip le-a prezentat membrilor Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană recomandările și concluziile recentei vizite a delegaţiei executivului la Bruxelles.

Ieri, șeful Guvernului a cerut instituţiilor responsabile să facă eforturi pentru realizarea măsurilor restante în cel mai scurt timp posibil, menţionând că întârzierile vor fi sancţionate.

În cadrul şedinţei, mai multe instituţii, printre care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Ministerul Tineretului şi Sportului, Biroul Relaţii Interetnice şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului au prezentat propriile rapoarte cu privire la stadiul implementarii acţiunilor din luna martie.

 

Doina Secrieru

Share