Premierii Republicii Moldova și Ucrainei au convenit să dinamizeze o serie de proiecte bilaterale

Premierii Republicii Moldova și Ucrainei au convenit să dinamizeze o serie de proiecte bilaterale

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întrevedere cu premierul Ucrainei Denys Shmygal, informează OFICIAL.

Cei doi premieri au convenit să dinamizeze o serie de proiecte bilaterale în domenii precum cel economic, energetic, agricol, infrastructură și transport.

„Ucraina rezistă neclintit împotriva agresiunii brutale ruse, protejând țara, cetățenii și valorile noastre comune. În discuție, am menționat că țara noastră a fost, este și va rămâne solidară cu Ucraina și cetățenii ucraineni.

Împreună, contribuim și la eforturile regionale de asigurare a securității alimentare, prin fortificarea cooperării pentru tranzitul mărfurilor ucrainene și restaurarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport, rutiere și căi ferate, de care să beneficiază inclusiv și companiile din țara noastră.

Ca buni vecini, parcurgem un drum hotărât și plin de determinare în calea ireversibilă de aderare la UE, demonstrând, astfel, voința noastră comună de a construi societăți moderne, prospere și democratice în cadrul familiei europene”, spune Recean.

Share