Precizările lui Usatîi privind redenumirea fundației ce-i poartă numele

Precizările lui Usatîi privind redenumirea fundației ce-i poartă numele

Liderul Partidul Politic Partidul Nostru (PPPN), Renato Usatîi a anunțat despre redenumirea Fundației de caritate „Renato Usatîi”, transmite OFICIAL.

Astfel, noua denumire a Fundației este „Puterea e în adevăr”. „La 27 iulie curent a fost publicată în Monitorul Oficial Legea privind ONG-urile. În Lege este stipulat că organizațiile necomerciale nu pot conține numele persoanelor de demnitate publică, care dețin o funcție publică, lideri de partid etc. Am discutat cu colegii și ne-am gândit la o altă denumire ca să nu fim acuzați. Am decis că Fundația va purta numele unui slogan al meu „Puterea e în adevăr”. Am pregătit documentele necesare pentru Ministerul Justiției”, a spus Renato Usatîi.

De asemenea, Renato Usatîi a menționat că, în acei 5 ani de activitate, Fundația a acordat ajutor în valoare totală de 50 mln. lei. El a menționat că fondurile acestea sunt oferite nu din cauza campaniei electorale, or, în fiecare an, fiecare primar ales pe listele PN primea câte 100 mii lei în bugetul Primăriei.

Cristina Parfeni

Share