Precizările lui Andrian Candu privind sistemul e-Parlament

Precizările lui Andrian Candu privind sistemul e-Parlament

Deputatul liberal Valerian Bejan, în debutul ședinței de astăzi, a solicitat de la Președintele Parlamentului, Andrian Candu, informație referitor la votul electronic în Legislativ, informează Oficial.

Andrian Candu a oferit câteva detalii. „Rog frumos prin reprezentantul pe care-l aveți în Biroul permanent să invocați și să ridicați acest subiect. La Biroul permanent putem discuta în detaliu acest subiect. Doar ca o scurtă informație, vă declar că Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, cu care se colaborează pe acest domeniu, deja a lansat oferta tender pentru a selecta compania ce va dezvolta și va instala în Parlamentul RM sistemul e-Parlament, care are și partea de votare – e-Voting”, a precizat Candu.

Potrivit lui Candu, o mare parte din bani sunt și din partea partenerilor de dezvoltare, dar și din bugetul Parlamentului. „Orice altă informație o puteți obține de la Secretariatul Parlamentului sau poate fi discutată la următoarea ședință a Biroului permanent”, a mai spus Candu.

Doina Secrieru

 

Share