PPE către liberali: Este degradant să citezi greşit un membru respectat al Parlamentului European

PPE către liberali: Este degradant să citezi greşit un membru respectat al Parlamentului European

Partidul Popular European a criticat dur încercările liberalilor de a induce în eroare opinia publică, prin prezentarea aşa-ziselor “dovezi” privind motivele ce au condus la eşecul negocierilor de creare a unei alianţe pro-europene PLDM, PD şi PL, după alegerile din 30 noiembrie 2014. În calitate de “probe”, liberalii au adusdeclaraţiile preşedintelui Comisiei de politică externă din Parlamentul European, Elmar Brok, pe care le-au interpretat în mod eronat.

Într-un comentariu publicat pe pagina de facebook a PL, PPE notează: “Este trist şi degradant să vezi cum Partidul Liberal citează greşit un membru respectat al Parlamentului European şi al Partidului Popular European. În acest video, Elmar Brok nu menţionează Partidul Liberal Democrat din Moldova. Traducerea voastră este inexactă şi înşelătoare. Europarlamentarul Elmar Brok nu a făcut nicio sugestie privind aducerea unui procuror străin în Republica Moldova, aşa cum nimeni nu poate face o astfel de cerere.

O asemenea strategie politică pentru a distrage atenţia oamenilor apare ca o încercare disperată de a acoperi propriile eşecuri. Fiecare politician trebuie să câştige încrederea poporului prin realizări concrete, nu prin pretexte şi atacuri”, se spune în comentariul PPE.

 

Doina Secrieru

Share