PPDA: Ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest

La 29 ianuarie 2017, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a devenit din nou ținta unui atac mediatic concertat din partea guvernări. Declarația a fost făcută de liderul PPDA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Năstase a mai spus că, „prin intermediul media-holdingului său și a televiziunii publice Moldova 1, care, oficial, este o instituție independentă, finanțată din banii contribuabililor, în realitate – o tribună propagandistică partajată politic Partidului Democrat, în seara zilei de duminică, telespectatorii au aflat că cel mai important eveniment din țara noastră îl reprezintă o declarație fabricată la GBC despre plecarea din partid a unui individ obscur din raionul Orhei, împreună cu o listă de necunoscuți care efectiv nu au făcut parte niciodată din Platformă. Astfel, constatăm cu mare regret că televiziunea publică, prin răspândirea acestei știri mincinoase, s-a demascat și a arătat întregului popor că s-a transformat definitiv în unealta docilă mediatică a actualului regim antipopular”.

PPDA se arată flatat de atenția sporită în adresa sa și  spune că, din păcate, este distrasă atenția de la problemele stringente ale țării, cum ar fi sărăcia, creșterea vertiginoasă a prețurilor la mărfuri și tarife și servicii comunale, corupția, lipsa justiției independente, situația criminogenă, exodul masiv al populației, zecile de mii de copii care cresc fără părinții, miliardul furat de la cetățeni, achitarea căruia este pusă tot pe umerii lor și multe altele.

„Ceea ce societatea nu va afla de la instituțiile media monopolizate de Plahotniuc vor fi rezultatele Platformei în cei doi ani de activitate civică și politică, programul nostru de demonopolizare, deoffshorizare, detenebrizare, debirocratizare și descentralizare a economiei și de reformare reală a justiției capturate. Cu atât mai puțin va fi mediatizat faptul că în prezent se finalizează procesul de desfășurare a conferințelor teritoriale ale Partidului Platforma DA în 33 raioane ale Republicii Moldova, la care participă mii de activiști și simpatizanți ai formațiunii”, a adăugat Năstase.

Președintele PPDA a precizat că, conferința teritorială a organizației din raionul Orhei a fost una din cele mai numeroase, cu participarea reprezentanților din peste 40 de localități.

„În pofida eforturilor enorme de corupere a membrilor organizației de la Orhei, putem constata cu mândrie că majoritatea covârșitoare a activiștilor Platformei DA, chiar și în situația sărăciei conservate premeditat de această guvernare, nu a schimbat Demnitatea și Adevărul pe 30 de arginți, și este hotărâtă să lupte în continuare pentru dezideratele Mișcării populare din țara noastră.

Mai mult decât atât, în procesul consolidării structurilor teritoriale ale Partidului, avem zeci de cazuri când primari și consilieri actuali, care au reprezentat diferite formațiuni, inclusiv partidul democrat, au depus cereri de aderare la Platforma Demnitate și Adevăr.

Platforma Demnitate și Adevăr reiterează în mod tranșant mesajul către întreaga societate și opinia publică internațională că, în pofida tuturor atacurilor și linșajului mediatic, șantajului, coruperii, intimidărilor și hărțuirii cu dosare penale fabricate împotriva activiștilor noștri, sugrumării presei independente și aplicarea altor ilegalități împotriva oponenților politici, metode caracteristice unui stat autoritar, rămâne pe pozițiile ferme de a lupta pentru eliberarea statului nostru din ghearele regimului cleptocrat și implementarea unor reforme reale în interesul tuturor cetățenilor.

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr cere insistent difuzarea de către televiziunea publică Moldova 1 a prezentei declarații în calitate de drept la replică. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest în fața sediului companiei”, a mai spus Năstase.

Doina Secrieru 
Share