PPDA: „Guvernul nocturn Filip pune pe umerii cetățenilor întoarcerea miliardului furat”

Platforma Demnitate și Adevăr condamnă actul ilegal comis de Guvernul Filip, prin care cetățenii Republicii Moldova au fost obligați să întoarcă miliardul de dolari, furat de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. O asemenea declarație a fost transmisă presei.

Potrivit unui comunicat, PPDA, încă în iunie 2016, a chemat societatea la consolidare și proteste de amploare în cazul în care această lege va fi votată. „Ca urmare, adoptarea acestui document imoral și antipopular a fost amânată. La sedința Comisiei parlamentare economie, buget si finante, deputații au refuzat unanim să introducă proiectul respectiv de lege pe ordinea de zi”, se spune în declarație.

Până la ora actuală, „Platforma Demnitate și Adevăr a acumulat peste o sută de mii de semnături ale cetățenilor țării care dezaprobă categoric întoarcerea de către popor a miliardului furat de bandiții de la guvernare”.

„Și iată acum, sub pretextul că adoptarea de urgență a unui pachet de șapte legi este o condiție pentru semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional, Guvernul nocturn Filip pune pe umerii cetățenilor întoarcerea miliardului furat. Astfel, generații întregi sunt condamnate să plătească dublu pentru hoțiile lor”, mai comunică PPDA.

Partidul mai remarcă „cinismul cu care a acționat gruparea criminală”. Potrivit sursei, pe de o parte, președintele Parlamentului a subliniat că proiectul de lege propus de Guvern urmează să fie discutat pe larg în societate și cu experții în perioada următoare, pe de alta, Guvernul a ignorat în totalitate transparența și opinia publică.

Platforma Demnitate si Adevăr constată că proiectul de lege este un document imoral și absolut neargumentat.

„Este un act josnic și murdar, o nouă crimă împotriva poporului acestei țări. La genocidul social actual se mai adaugă o povară insuportabilă. Părinții, copiii și nepoții noștri vor plăti nota de plată pentru cei care au furat și au pus în genunchi această țară. De nenumărate ori am făcut apel la structurile internaționale, am protestat alături de cetățeni și am cerut să fie oprit acest genocid, dar vocea noastră a fost ignorată”, subliniază PPDA.

Formațiunea îndeamnă cetățenii la unitate pentru a nu admite noul jaf de proporții pus la cale de acest regim împotriva propriilor cetățeni.

Doina Secrieru

Share