Poziția cetățenilor privind ultimele mișcări de pe arena politică din țară, potrivit unui sondaj

Poziția cetățenilor privind ultimele mișcări de pe arena politică din țară, potrivit unui sondaj

Date Inteligente SRL (iData) a realizat, timp de 36 de ore (12-13 iunie), un sondaj, pe un eșantion de 720 respondenți, pentru a afla opinia cetățenilor despre criza politică, informează OFICIAL.

Astfel, la întrebarea dacă știu că, în prezent, în RM există doi Premieri: Pavel Filip și Maia Sandu, respondenții au spus: da – 88% și nu – 11%.

Totodată, fiind întrebați, care în opinia lor, dintre cele două guverne este legitim, respondenții au spus: Maia Sandu– 47%, Pavel Filip – 18% și niciunul – 35%.

În context, respondenții au fost întrebați, ce atitudine au față de mai multe decizii luate în ultima perioadă.

  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că ACUM și PSRM au făcut o coaliție tehnică temporară?” – favorabilă – 64% și nefavorabilă – 36%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Parlamentul s-a întrunit din nou în ședință?” –  favorabilă – 72% și nefavorabilă – 28%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Curtea Constituțională a considerat activitatea Parlamentului ilegală:” – favorabilă – 32% și nefavorabilă – 68%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de Președinte al Parlamentului?” – favorabilă – 62% și nefavorabilă – 38%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Maia Sandu a fost aleasă în calitate de Prim-ministru?” – favorabilă – 61% și nefavorabilă – 39%.

Andriana Cheptine

Share