Poroșenko dezvăluie care sunt facilitățile parcursului european comun al Ucrainei și R.Moldova

Poroșenko dezvăluie care sunt facilitățile parcursului european comun al Ucrainei și R.Moldova

Parcursul european comun al Ucrainei și a Republicii Moldova va facilita reglementarea diferendului transnistrean și colaborarea în domeniul securității. Declarația a fost făcută de către Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în cadrul întrevederii trilaterale cu Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, și Președintele RM, Nicolae Timofti, astăzi, 20 noiembrie a.c., la Chișinău, informează Oficial.md.

Petro Poroșenko a declarat că poporul ucrainean s-a pronunțat fără rezerve în cadrul alegerilor parlamentare recente pentru apropierea de Europa. „Afirm că nu există alternativă pentru integrarea europeană”, a subliniat șeful statului ucrainean.

Oficialul a spus că parcursul european comun al Ucrainei și a Republicii Moldova va facilita reglementarea diferendului transnistrean și colaborarea în domeniul securității.

Președintele Ucrainei a declarat că țara sa este victima unei agresiuni militare a Federației Ruse și a subliniat importanța respectării prevederilor Acordurilor de la Minsk pentru încetarea ostilităților.

Maria Roșca

Share