Politolog: „Unionismul este fragmentat în Moldova… Nimeni nu este dispus să cedeze în favoarea unui plan comun de acțiuni”

Politolog: „Unionismul este fragmentat în Moldova… Nimeni nu este dispus să cedeze în favoarea unui plan comun de acțiuni”

„Unionismul este fragmentat în Moldova, înainte de toate, pentru că nu are un lider capabil să mobilizeze în jurul unei idei comune. Nimeni nu este dispus să cedeze ambiții politice în favoarea unui plan comun de acțiuni”. Aceasta declară politologul Dionis Cenușă cu privire la noua inițiativă a Partidului Liberal dedicată unionismului, informează OFICIAL. 

„O altă problemă majoră pentru asemenea mișcare este caracterul fragmentat al potențialilor votanți, care tratează subiectul prin prisma valorilor lingvistico-culturale, fie în funcție de beneficiile materiale derivate”.

Recent, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a anunțat că, formațiunea, pe care o conduce, a votat în unanimitate și a adoptat decizia de a forma Mișcarea unionistă din Republica Moldova, adresându-se în acest sens tuturor partidelor „care simt românește” să se consolideze și împreună să formeze acel curent politic unionist, în așa fel încât reprezentanții unioniștilor să se regăsească la putere

Mihaela Rotari

Share