Politolog: „În politica moldovenească lipsește regele Solomon sau…”

Politolog: „În politica moldovenească lipsește regele Solomon sau…”

„În politica moldovenească lipsește regele Solomon sau de ce politica și religia uneori au principii contradictorii. După ce vreo lună de zile opoziția a provocat electoratul, aflat în anxietate pandemică, invocând o iminentă schimbare de guvern, iată că retorica brusc se schimbă. Chipurile, e simplu de răsturnat în groapa istoriei câțiva miniștri ratați, dar e mult mai complicat de legitimat un guvern succesor! Un alt argument suna că actualul guvern trebuie menținut până se va epuiza integral, demonstrându-și incapacitate de a gestiona criza și perioada post-criză pandemică”, declară fostul consilier prezidențial, politologul Aurelia Peru.

„Nimic mai periculos pentru un popor decât egoismul politic atunci, când nu este cazul. Epuizarea unui guvern ineficient se produce paralel cu pauperizarea unui popor, cu compromiterea economiei, agriculturii, a relațiilor diplomatice și a imaginii de țară. Noi vom aștepta. Asta este soarta electoratului pasiv sau a celui profund manipulat cu mituri politice. Și în aceste circumstanțe devine atât de relevantă legenda biblică despre judecata lui Solomon în cazul celor două mame care disputau un copil. ”Aduceți sabia- spuse înțeleptul rege- și tăiați copilul în jumătate. Una pentru o mama și cealaltă pentru alta.” Atunci adevărata mama a renunțat la copil pentru a-i păstra viața, iar Solomon a decis cui sa dea copilul”, mai spune Peru.

„Vom avea oare ocazia și noi, moldovenii, ca în aceste timpuri grele, să avem la conducere o Mamă biblică? Așa ca atunci, când actul guvernării eșuează, să cedeze – fără judecată – pupitrul Puterii celor mai performanți, mai onești, mai grijulii”, a conchis Aurelia Peru.

Doina Secrieru

Share