Politolog: Guvernul este în panică pentru că, criza energetică nu s-a finalizat anul trecut

Politolog: Guvernul este în panică pentru că, criza energetică nu s-a finalizat anul trecut

Analistul politic Dionis Cenușa spune că, Guvernul este în panică pentru că criza energetică nu s-a finalizat anul trecut, transmite OFICIAL.

„Guvernul este în panică (încă deghizată) pentru că, criza energetică nu s-a finalizat anul trecut. Este însă greu de înțeles de ce nu s-a comunicat continuu și acționat strategic pe acest subiect”, a scris politologul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit spuselor sale, două aspecte merită atenție.

„În decembrie 2021, Guvernul a creat o falsă impresie că ține sub control situația. Mă refer la documentul (foarte slab) adoptat pe 14 Decembrie, fără consultări publice etc., elaborat și adoptat (aparent) în grabă înainte de summitul de la Bruxelles, pentru a putea demonstra progres vizavi de gestionarea subiectului și a putea semna acordul de finanțare bugetară cu UE (în valoare de 60 de milioane euro).

Nici până acum nu s-a început lucrul la un plan de acțiuni pentru consolidarea securității energetice. Despre elaborarea acestui document a vorbit Guvernul și tot acesta a fost solicitat de Consiliul Suprem de Securitate la finele lunii Octombrie 2021. Autoritățile trebuie să explice de ce nu exiștă mișcări în acest domeniu și să asigure o transparență totală asupra procesului”, a subliniat expertul.

Doina Buruiană

Share