Politolog: „Dodon, fiind prieten mare al bisericii, ar trebui să sugereze Mitropoliei să se conformeze rigorilor”

Politolog: „Dodon, fiind prieten mare al bisericii, ar trebui să sugereze Mitropoliei să se conformeze rigorilor”

„Am condamnat tentativele de a politiza un subiect atât de sensibil, precum sănătatea publică, cu prima ocazie. În decembrie 2019, am sugerat același lucru în cazul politizării subiectului energetic, când tranzitul gazelor rusești prin Ucraina era în pericol”, declară politologul Dionis Cenușă, informează OFICIAL.

„Este evident că atât cei de la guvernare, cât și cei din opoziție, politizează acțiunile întreprinse pentru a gestiona răspândirea COVID-19 pe teritoriul Moldovei. Societatea civilă nu a cerut deocamdată ca atât guvernanților cât și opoziția să se comporte responsabil. În joc este pusă sănătatea publică și chiar ordinea publică, dacă ținem cont de dezobediența anumitor cetățeni infectați față de indicatiile organelor de ordine”, a mai adăugat Cenușă.

„Este nevoie de unitate și coordonare dintre presă și autorități, sectorul non-guvernamental și cel privat, guvernare și opoziție. Nu este loc pentru competiție ce urmărește beneficii materiale sau politice. Desigur, biserica trebuie să devină și ea un actor cooperant. Pentru a vedea anumite rezultate, probabil, Președintele Dodon, fiind prieten mare al bisericii, ar trebui să sugereze Mitropoliei să se conformeze rigorilor de bună voie. Trebuie să evităm urmările letale, nu să contribuim la multiplicarea lor. Este nevoie de unitate ca niciodată până acum. Toate războaiele politice trebuie amânate, cel puțin până când COVID-19 nu este răpus sau ținut sub control. Este periculoasă politizarea securității publice. Toate părțile trebuie să demonstreze responsabilitate și atitudine constructivă, zero discriminare și solidaritate”, a conchis politologul.

Doina Secrieru

Share