Politolog, despre unica soluție de a schimba guvernarea: „Altă soluție nu văd…”

Politologul Dionis Cenușa susține că după acțiunile organizate de PDM și PSRM, societatea „parca ar avea o noua confruntare cu realitatea”, informează Oficial.

„De fiecare data dupa evenimentele publice organizate de PDM sau Socialisti, pentru o parte din societate, parca ar avea loc o noua confruntare cu realitatea, o noua desteptare. In mod repetitiv sunt condamnati cei manipulati si manipulabili de catre clasa politica iresponsabila. Rareori insa incercam sa intelegem radacinile degradarii capitalului uman, care se ascund in declinul din educatie, saracia economica si coborarea generala a standardele de normalitate fata politica si politicieni”, a precizat Cenușa, într-un comentariu pe o rețea de socializare. 

Prin urmare, politologul a venit cu o soluție. „Dar inca vorbim despre ‘o parte din societate’. Iar iesirea din situatie poate incepe cu participarea masiva la alegeri. Revenirea in masa a diasporei pentru a incerca sa schimbe partidele de la guvernare sau cel putin sa echilibreze raportul de forte. Doar cei aflati acasa nu o pot face, iar ratarea viitoarelor alegeri face ca numarul celor usor manipulabili sa creasca din contul plecarii celor care pot impaca instinctele de supravietuire cu atasamentul fata de justitie. Alta solutie nu vad. Deoarece nici PDM si nici Socialistii nu au niciun interes sa renunte la cei manipulati si manipulabili”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share