Politolog: Cu alegeri anticipate sau fără, dar deficitul bugetar va trebui soluționat

Politolog: Cu alegeri anticipate sau fără, dar deficitul bugetar va trebui soluționat

Politologul Dionis Cenușa susține că, deficitul bugetar din Republica Moldova va trebui soluționat „cu alegeri sau fără”, informează OFICIAL. 

„Coaliția se coace sub presiunea deficitului bugetar?! Blocul ACUM vorbește despre câteva miliarde de lei. Pentru a deschide ușa asistenței externe, în particular de la UE, PDM și PSRM au o motivație adăugătoare de a crea o coaliție. Cu alegeri anticipate sau fără, dar deficitul bugetar va trebui soluționat, la fel cum și inevitabilele scumpiri la gaze naturale. Cine vrea să-și asume jucatul de-a anticipatele în asemenea condiții? Răspunsul transpare din întrebare, fără ajutorul cuiva”, a scris Cenușa, pe o rețea de socializare.

În același timp, el a comunicat atât la unele riscuri ale PSRM, cât și la condițiile pentru a relansa finanțarea europeană. „Pentru că riscul și costurile Socialiștilor sunt mai mari decât a Democraților trezește curiozitatea cum are loc distribuția instituțiilor și care dintre acestea ajunge la statutul de „măr al discordiei”. Alt subiect foarte delicat este investigația miliardului furat, care este una din pre-condițiile importante pentru a relansa finanțarea europeană. Apropo, să vedem dacă Președinția României în UE va avea timp și motivație, pe fundalul evenimentelor de la București, să promoveze la Bruxelles o atitudine pozitivă față de eventuala coaliție dintre PDM și PSRM”, a conchis el.

Mihaela Rotari 

Share