Politolog: „Conform acestor evoluții se revine la un scenariu…”

„Conform acestor evoluții se revine la un scenariu despre care vorbeam în primăvară – PSRM și PDM guvernează, iar ACUM ajunge în opoziție” – susține politologul Dionis Cenușă, informează OFICIAL.

„Îmi pare alarmistă abordarea de a lansa tot felul de scenarii apocaliptice. Daca pică Guvernul condus de ACUM, PSRM va alege altul, posibil cu ajutorul PDM, despre care se anticipa încă din vară, drept scenariu alternativ. Responsabilitatea pentru căderea guvernului va fi atât a PSRM cât și a celor din ACUM, care au manipulat opinia publică pe marginea Comisiei de selecție (care a organizat un concurs fără probleme – așa spune chiar unul din membrii Comisiei, Igor Boțan) și s-au împins singuri pe ei într-o capcană”, adaugă Cenușă.

„ACUM nu vrea să cedeze și nici PSRM nu este dispus să o facă. Ambele partide impun ultimatumuri. În această situație căderea guvernului este foarte probabilă. Un viitor guvern creat de PSRM va avea nevoie de sprijinul PDM în orice caz – nici Socialiștii și nici Democrații nu vor alegeri anticipate”, a conchis Cenușă.

Doina Secrieru

Share