Polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă – menționat cu diplomă de o asociație obștească

Polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă – menționat cu diplomă de o asociație obștească

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, candidatul în cadrul unei circumscripții la următoarele alegeri parlamentare din partea Partidului Liberal (PL), Vlad Bilețchi, în cadrul unei pstări pe o rețea de socializare, a comunicat despre oferirea unei diplome de onoare polițistului de patrulare, cunoscut pentru faptul că a refuzat să vorbească în limba rusă cu un locuitor al UTA Găgăuzia, informează OFICIAL.

„Cred că toată societatea îl cunoaște sau cel puțin a auzit despre polițistul patriot – Andrei Rotaru! Considerăm că astfel de polițiști, tineri, curajoși și patrioți sunt un exemplu demn de urmat și oferă tuturor o speranță că nu este totul pierdut și că mai avem caractere și personalități în această așchie de Țară. I-am oferit o Diplomă de Onoare, drept dovadă a unui înalt patriotism, dragoste de neam și Țară! Să rămâi la fel și să le transmiți și tuturor colegilor aceleași valori și principii”, a scris Bilețchi.

50217180_2035080709914284_2099138512568713216_o

Amintim că, polițistul Andrei Rotaru a fost cunoscut pentru faptul că a refuzat să vorbească cu un locuitor al UTA Găgăuzia – în limba rusă. Astfel, șoferul a venit cu acuzații în adresa Poliției Republicii Moldova, pe motiv că nu i s-a răspuns în limba rusă. În același timp, Poliția, ieri, a publicat pe o rețea de socializare, un video integral dintre discuția inspectorilor de patrulare și a șoferului – observându-se dialogul, și în limba rusă, între părți.

Mihaela Rotari 

Share