POLITICON: PLDM a rămas cel mai puternic partid proeuropean din Republica Moldova

POLITICON: PLDM a rămas cel mai puternic partid proeuropean din Republica Moldova

PLDM și-a păstrat poziția de cel mai influent partid politic din Republica Moldova. Acest lucru a fost confirmat și de rezultatele alegerilor parlamentare, care au demonstrat, o dată în plus, că deși cu unele pierderi, PLDM a rămas cel mai puternic partid proeuropean din Republica Moldova, cu certe șanse de a consolida o nouă alianță de guvernare.  Această apreciere a fost acordată de specialiști în urma realizării topului celor mai influente partide ale lunii noiembrie, realizat de Institutul de Analiză și consultanță Politicon, informează Oficial.md.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a obținut 234,5 puncte, iar Partidul Democrat din Moldova – 199,4 puncte, urmat de Partidul Liberal – 176,8 puncte.

“PDM și-a consolidat poziția a doua în clasamentul celor mai influente partide proeuropene din Republica Moldova. Alături de PLDM, PDM va constitui osatura viitoarei guvernări proeuropene la cârma Republicii Moldova.  PL a reușit, pentru prima dată, să detroneze PCRM în ierarhia partidelor politice din Republica Moldova și să intre în Top 3. PL reintră, împreună cu PLDM și PDM, în construcția postelectorală de guvernare a Republicii Moldova”, explică specialiștii.

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – 170,9 puncte, au ocupat poziția 4, iar pe 5 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova – 131 de puncte.

Locul 6 i-a revenit Partidului „Patria” – 107 puncte, iar 7 – Partidului Liberal Reformator – 106 puncte. Următoarele trei partide din top 10 sunt: Mișcarea Populară Antimafie – 86 de puncte, Partidul Național Liberal – 78 de puncte și Partidul Popular din Republica Moldova – 69 puncte.

Doina Serieru

Share