Politician: Vineri va fi ziua în care se vor lua decizii

Politician: Vineri va fi ziua în care se vor lua decizii

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, spune că formaţiunea sa va face tot posibilul ca să nu aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Politicianul a făcut declaraţiile, joi, după o nouă pauză în sesiunea extraordinară a legislativului convocată pentru alegerea conducerii acestuia. Vlad Filat a spus că vineri va fi ziua în care se vor lua decizii, transmite IPN.

„Urmează ca fracţiunile parlamentare să înainteze candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului. Din păcate, de ieri până astăzi nu am avut întâlniri în format trilateral. O să încercăm să avem o comunicare şi să reuşim până mâine. Partidul Liberal a stat la baza acestui blocaj”, a declarat Vlad Filat.

Referindu-se la declaraţiile liberalilor şi democraţilor că nu vor să renunţe la conducerea Ministerului Transporturilor, Vlad Filat a spus că această polemică nu este serioasă. „Nu este vorba doar de partajarea ministerelor. Este vorba de o viziune diferită. Jocurile politice sunt importante, dar mi se pare că s-a ajuns prea departe”, a spus Vlad Filat, atenţionând că pentru Republica Moldova alegerile anticipate ar fi un dezastru.

Negocierile de aproape 2 luni ale partidelor pro-europene nu s-au soldat cu crearea unei coaliţii majoritare şi PDM a făcut apel către PLDM să-şi asume împreună actul guvernării, fără PL. Liberal-democratul Vlad Filat crede că mai este câmp de manevră în discuţiile cu liberalii.

IPN

Share