Politician: Întrebarea e cât va mai rezista populația să protesteze doar pe Facebook publicând facturile

Politician: Întrebarea e cât va mai rezista populația să protesteze doar pe Facebook publicând facturile

Boris Foca, președintele interimar al Partidului „Pro Moldova”, afirmă că majorarea galopantă a prețurilor la gaz și la celelalte produse ne arată că avem o guvernare care scapă situația de sub control, făcând referire că-n această iarnă deja a doua oară va crește mult tariful la gaz, informează OFICIAL.

„Cel mai interesant e faptul că guvernarea încearcă să găsească o singură persoană responsabilă de această situație. Cât nu am încerca să dăm o oarecare vină pe vicepremierul Spînu, nu putem spune că o singură persoană e de vină că toate prețurile cresc”, a declarat el, în cadrul unui live pe Facebook.

Totodată, el a precizat că una dintre scuzele guvernanților e că „e o problemă regională”.

„Dragi guvernanți, când noi achitam 450 dolari mia metri cubi, Germania achita în jumătate! La noi nu ajungi nici cu 500 euro salariu, dar acolo au mii de euro salariu. Uitați-vă la România – are un coraport corect, statul compensează 30-50% din factură, chiar și pentru business. De ce nu întrebați colegii de acolo, de ce lăsați businessul de izbeliște? Pentru că aceasta se va reflecta în prețurile de pe raft…”, a mai spus politicianul.

Boris Foca a subliniat că „Pro Moldova” nu este deloc de acord cu ceea ce se întâmplă acum și se arată sigur că sunt soluții mult mai bune în situația creată.

„Mai mult, nu vi se creează impresia că guvernarea mereu acționează cu întârziere? Ei mereu acționează retroactiv, noi mereu suntem în urma căruței”, a subliniat el.

Președintele interimar a spus că întrebarea e cât va mai rezista populația să protesteze doar pe Facebook publicând facturile.

Cristina Gurez

 

Share