Politician, despre relația moldo-română: „S-a produs o ruptură în ultimele luni”

Politician, despre relația moldo-română: „S-a produs o ruptură în ultimele luni”

Vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN), Dorin Dușciac, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a răspuns la întrebarea: „Cum vedeți cooperarea pe moment între Chișinău și București?”.

„Dacă este să vorbim despre cele două guverne, atunci declarațiile contradictorii ale prim-ministrului român Ludovic Orban și ale celui moldovean Ion Chicu au demonstrat foarte clar că s-a produs o ruptură în ultimele luni, că nu putem vorbi acum despre o adevărată sinergie între cele două guverne și probabil că acest lucru va continua atâta timp cât la Chișinău se va afla la guvernare o structură sau, în fine, un partid pro-rus foarte clar orientat în favoarea Rusiei, cum este PSRM, susținut, mai mult sau mai puțin deschis, de un partid care, din păcate, încă nu a reușit să se dezoligarhizeze, și anume Partidul Democrat”, a comunicat Dușciac.

În același timp, el a adăugat: „Atâta timp cât lucrurile vor fi încremenite în această stare de lâncezeală politică și de imobilism, nu se va constata o apropiere între Chișinău și București. Asta este la nivel oficial. Acum la nivel între partide politice există, bineînțeles, colaborări; chiar și Partidul Unității Naționale colaborează foarte bine cu Partidul Mișcarea Populară, există și alte exemple de colaborări între partidele de pe ambele maluri ale Prutului”, a conchis Dușciac.

Doina Secrieru

Share