Politician: De trei ani de zile lucrurile în domeniul justiției nu doar că nu s-au mișcat, dar au degradat într-un hal fără de hal

Politician: De trei ani de zile lucrurile în domeniul justiției nu doar că nu s-au mișcat, dar au degradat într-un hal fără de hal

„Negociatorul șef al Republicii Moldova privind procesul de aderare, Cristina Gherasimov, ne-a anunțat, de la Bruxelles, că deschiderea negocierilor de aderare va depinde de cât de repede R. Moldova își va îndeplini restanțele din justiție. Să începem de la aceea că restanțe sunt tare multe, iar vorba populară cea înțeleaptă spune că porcul în ajun nu se îngrașă, oricât de mult l-ai hrăni cu promisiuni și „reforme”” – a constatat Iurie Ciocan, președintele filialei PSD România în Republica Moldova, informează OFICIAL.

Fostul șef al Centrului pentru Implementarea Reformelor a spus că, de trei ani de zile lucrurile în domeniul justiției nu doar că nu s-au mișcat, dar au degradat într-un hal fără de hal, chiar dacă principala promisiune a actualei guvernări în campania electorală a fost anume curățarea justiției.

„Chiar dacă există, se pare, o decizie politică la nivelul UE privind începerea negocierilor, acest lucru nu înseamnă că ele vor începe dacă nu vor fi livrate rezultate palpabile. Dacă aici, la Chișinău, „patrioții” și presa de partid ne povestesc cât de bine e și cum merge totul strună, la Bruxelles, dacă vii cu temele nepregătite, nu primești undă verde”, a mai menționat el.

Iurie Ciocan și-a exprimat speranța că „doamna Gherasimov și echipa ei înțeleg acest lucru”. „Oricum, misiunea ei este complicată, pentru că oficialii europeni nu vor mai înghiți promisiuni deșarte și vorbe dulci. La toate astea se mai adaugă alegerile europarlamentare de la începutul lunii iunie. Iar demararea negocierilor în timp util va depinde, fără îndoială, și de rezultatele acestui scrutin”, a subliniat politicianul.

Share