Poliția Națională, despre reținerea lui Renato Usatîi

Poliția Națională, despre reținerea lui Renato Usatîi

Poliția Națională vine cu unele precizări în contextul reținerii la vama Sculeni a liderului Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, transmite OFICIAL.

Potrivit Poliției, cetățeanului Usatîi Renato i se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor de judecată din Republica Moldova.

„Statul trebuie să asigure condițiile necesare și obligatorii ca drepturile și libertățile cetățenilor din Republica Moldova să nu mai fie niciodată negociate sau tranzacționate.

Iar ca acest deziderat să devină realitate, trebuie să asumăm public că drumul către un stat democratic trebuie să înceapă prin a respecta în detaliu legile și prevederile acestora.

Ministerul Afacerilor Interne, inclusiv Poliția  nu se vor substitui niciodată justiției și deciziilor acestora, ci vor contribui activ la păstrarea ordinii și siguranței publice, a securității cetățenilor și Republicii Moldova, respectând fără abatere, prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului”, se spune în comunicat.

La moment, Renato Usatîi este escortat la PCCOCS pentru audieri

Amintim că astăzi, 16 iunie 2019, în jurul orei 14.00, Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni de către polițiști și procurori.

Cristina Parfeni

Share