PNM va contesta decizia CEC prin care a fost sancționat cu 65 mii lei

PNM va contesta decizia CEC prin care a fost sancționat cu 65 mii lei

Partidul Național Moldovenesc (PNM) a luat act de hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), „prin care PNM a fost sancționat cu 65.000 lei”, și a anunțat că o va contesta, informează OFICIAL.

Președintele PNM, Dragoș Galbur a spus că PNM își reafirmă angajamentul de a menține transparența și corectitudinea în gestionarea financiară și de a respecta toate reglementările legale în vigoare.

„Considerăm că această sancțiune este rezultatul unei interpretări pe care intenționăm să o contestăm pe cale legală.

În acest context, vom depune o cerere prealabilă la CEC și, ulterior, vom contesta decizia în instanță, în conformitate cu procedurile legale. Ne vom apăra drepturile și onoarea până la urmă, pentru a clarifica această situație”, a mai menționat el.

Precizăm că, prin hotărârea CEC, „se atenționează Partidul politic Partidul Național Moldovenesc asupra obligației de a respecta art. 311 alin. (1) din Legea nr. 294/2007 și se somează să verse în bugetul de stat suma de 65 000,00 lei primită contrar prevederilor legale de la persoana fizică Dragoș Galbur, fapt constatat în pct. 14.1. și 26.1. din partea descriptivă a prezentei hotărâri, cu informarea până la ora 15:00 a zilei de 31 mai 2024, despre măsurile întreprinse și prezentarea documentelor ce confirmă virarea în bugetul de stat a sumei de 65 000,00 lei”.

Share