PNL: Situația după alegerile din Chișinău e cea pe care o cunoaștem – se fură totul în acest stat eșuat

PNL: Situația după alegerile din Chișinău e cea pe care o cunoaștem – se fură totul în acest stat eșuat

„Pentru acest imperativ și cu îndemnul de a ne apăra uniți voturile în viitoarele scrutine, conducerea PNL îi îndeamnă pe membrii și simpatizanții săi să iasă la protestul de duminică de la ora 14.00 în PMAN”. Despre aceasta a scris liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, informează Oficial.

„Situația după alegerile din Chișinău e cea pe care o cunoaștem. Se fură totul în acest stat eșuat. Noi, PNL, am cunoscut din plin această tristă și nedreaptă realitate. Mereu s-au furat, în special în anul 2014, când s-a format o majoritate parlamentară din furtul voturilor partidelor extraparlamentare concurente. Cei care încă nu au trecut cu entitățile pe care le conduc prin alegeri abia văd starea reala de lucruri. S-au furat voturile și în prezidențiale”, a declarat ea.

În același timp, Pavlicenco, a scris care ar putea fi soluția. „Acest furt poate fi depășit prin conjugarea eforturilor mai multor entități. Dacă toți vor conștientiza faptul, există o șansă să nu se rateze – pentru forțele eurounioniste – alegerile parlamentare viitoare. Afirmațiile unora că ”e nevoie de coagularea cetățenilor, nu a forțelor eurounioniste” este un tertip politic egoist, ce nu va da câștig de cauză partidei democratice proeuropene, care include și unioniștii. E bine să fim prudenți și să nu facem declarații care aduc a orgoliu, despre care stim că ”e un dezastru în politică”. Dacă nu e posibilă modificarea Codului electoral în sensul introducerii turului II, devine un imperativ anularea aplicării sistemului electoral mixt pentru anul 2018, el urmind a fi aplicat, poate, peste patru ani”, a menționat ea.

Mihaela Rotari

Share