PNL și-a anunțat susținerea pentru un candidat, în turul II al alegerilor din mun. Chișinău

PNL și-a anunțat susținerea pentru un candidat, în turul II al alegerilor din mun. Chișinău

Partidul Național Liberal (PNL) din Republica Moldova s-a expus cu privire la primul tur al alegerilor locale din municipiul Chișinău, informează Oficial.

„Rezultatul voturilor exprimate în primul tur au decis desfășurarea turului al doilea, în care va participa un reprezentant al partidei europeniste și un reprezentant al forțelor socialiste de stânga, orientate spre spațiul eurasiatic și contestând vectorul prooccidental al populației majoritare românești de dincoace de Prut. Partidul Național Liberal, care a optat mereu pentru coagularea forțelor eurounioniste, prin dialog și convenirea asupra unor proiecte comune și durabile, care a participat, în lunga sa existență de după destrămarea spațiului sovietic, la diferite proiecte politice, își exprimă încrederea că votanții din Municipiul Chișinău vor ieși masiv la votare, cu mult mai mulți decât în primul tur, conștientizând pericolul revanșei politice proruse la conducerea Chișinăului”, se menționează într-un comunicat de presă.

Prin urmare, PNL și-a exprimat poziția. „În acest sens, PNL îi îndeamnă nu doar pe cetățenii care au votat pentru candidatul național-liberal, dar pe toți locuitorii Municipiului Chișinău să iasă în turul doi și să voteze pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase, sperând că el va rămâne mereu și ferm pe calea provestică în activitatea pe care o va desfășura în funcția de Primar General al capitalei celui de-al doilea stat românesc”, potrivit comunicatului.

Mihaela Rotari

Share