PNL România: Alianța partidelor pro-europene din RM pentru susținerea unui singur candidat la alegerile din Chișinău este soluția pentru a salva orașul

PNL România: Alianța partidelor pro-europene din RM pentru susținerea unui singur candidat la alegerile din Chișinău este soluția pentru a salva orașul

Partidul Național Liberal (PNL) România salută desemnarea lui Andrei Năstase, drept candidat unic al forțelor anti-oligarhice la funcția de primar al municipiului Chișinău, transmite Oficial.

În acest sens, PNL a emis un comunicat de presă, în care este confirmată atitudinea pozitivă față de decizia partidelor din Republica Moldova, membre ale Familiei Popular Europene de a susține un candidat unic în alegerile locale din 20 mai 2018.

„Alianța partidelor pro-europene din Republica Moldova pentru susținerea unui singur candidat la alegerile din Chișinău este soluția pentru a salva orașul din mâinile oligarhilor”, se spune în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal din România.

Politicianul român a salutat și crearea unei alianțe anti-oligarhice în vederea scrutinului parlamentar din acest an. „Mă bucur că frații noștri de peste Prut și membri ai Partidul Popular European au ajuns la un acord în efortul de coagulare al forțelor democratice pro-europene pentru a candida cu șanse de succes la alegerile pentru Primăria Chișinău și la alegerile parlamentare din Republica Moldova care au loc în cursul acestui an”.

Amintim, că la 26-27 martie o delegație a PNL a fost prezentă în Republica Moldova. În cadrul vizitei a fost semnat un protocol de parteneriat și colaborare politică între PNL România și Platforma Demnitate și Adevăr.

Protocolul prevede crearea unui Comitet pentru coordonarea activităților bilaterale, instituirea unui  mecanism de cooperare în domeniul relațiilor cu diaspora, colaborarea pe diverse domenii, inclusiv informațional, etc..

Doina Secrieru

Share