PLR: Mimarea reformelor, ignorarea şi chiar respingerea obraznică ale recomandărilor UE sunt acţiuni subversive fără precedent

Partidul Liberal Reformator (PLR) a urmărit cu multă îngrijorare evoluţia anului parlamentar 2016-2017, ce s-a încheiat zilele acestea. Potrivit PLR, „anul a decurs sub semnul acaparării în continuare a instituţiilor statului şi a concentrării celor trei puteri – legislative, executive şi judecătoreşti, precum şi a presei – în sfera de control a Partidului Democrat”.

Liberalii-reformatori afirmă că „mimarea reformelor, ignorarea şi chiar respingerea obraznică ale recomandărilor instituţiilor europene în probleme de respectare a principiilor democratice fundamentale de funcţionare a statului, sunt acţiuni subversive fără precedent care ar putea conduce la revizuirea, în detrimentului Republicii Moldova, a Acordului de Asociere cu UE la capitolele liberului schimb al mărfurilor şi a liberei circulaţii a cetăţenilor în spaţiul Uniunii Europene”.

În context, PLR susține că a contribuit „în mod esenţial la atingerea obiectivelor strategice europene, culminate cu parafarea şi semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, este profund îngrijorat de derapajele antidemocratice şi antieuropene ale actualei coaliţii de putere”.

„Republica Moldova este pusă din nou pe margine de prăpastie şi se află la un pas să-şi piardă nu doar drumul european, dar însăşi libertatea pentru care s-a jertfit generaţia Declaraţiei de Independenţă. PLR cheamă partidele proeuropene şi societatea să opună rezistenţă acestor derapaje. Să nu permitem camarilei de la putere să ne transforme anul Centenarului Marii Uniri în unul al prăbuşirii într-un nou infern geopolitic”, mai scrie PLR.

Maria Roșca

Share