PLR – la Congresul ALDE, a subliniat colaborarea foarte bună care există între cele două partide

Congresul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) din România și-a desfășurat congresul, sâmbătă, 22 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului, la București, potrivit unui comunicat de presă. 

În calitate de invitați din Republica Moldova au participat Ion Hadârca, Senator ALDE și președinte PLR, Oleg Bodrug, co-președinte, Tatiana Potâng, vicepreședinte, Valeriu Saharneanu și Veaceslav Bulat, membri ai Biroului PLR. 

În partea de debut Congresul a oferit posibilitatea oaspeților și invitaților să prezinte salutul lor delegaților forului. Astfel, din partea RM, Tatiana Potâng a prezentat de la tribuna Congresului salutul delegației liberal-reformatorilor.

„Vicepreședinta PLR a menționat colaborarea foarte bună care există între cele două partide, caracterul inedit al acestei colaborări îndreptat să creeze o platformă politică a apropierii din ce în ce mai consistente a celor două state românești până la reîntregirea lor definitivă, beneficiind de spațiul european favorabil unor asemenea soluții istorice”, se spune în comunicat.

Înainte de procedura de alegere a președintelui și a organelor partidului, delegații la Congres au manifestat un viu interes pentru rezoluțiile propuse spre dezbatere și aprobare.

„Conținutul lor novator a fost remarcat de opinia publică în ajunul Congresului și au vizat domeniile culturii politice a libertății, ale demnității naționale în contextul integrator european și mondial, punerii legii în slujba cetățeanului, nu împotriva lui, a noilor politici economice de susținere a întreprinzătorului și capitalului autohton”, se mai spune în comunicat.

 

Doina Secrieru

Share