PLR indignat de acțiunile Poliției de Frontieră vizavi de unioniștii stopați la vamă

PLR indignat de acțiunile Poliției de Frontieră vizavi de unioniștii stopați la vamă

Partidul Liberal Reformator (PLR) este indignat de comportamentul autorităților R. Moldova față de participanții la Marșul Centenarului care timp de două zile au încercat să treacă frontiera de stat a R. Moldova, transmite Oficial.

PLR menționează, printr-un comunicat de presă, că demonstrația de forță asupra unei acțiunilor pașnice a unor asociații de tineret este oribilă.

„Aducerea forțată a unei simple proceduri de trecere a frontierei la o stare de criză dintre două state este în puterea doar a unei administrații politice care vrea cu tot dinadinsul să creeze această criză. Obiectivul gestului de sorginte sovietică are o destinație electorală precisă. Ca și toate celelalte regimuri autocrate provenite din scursura comunistă, regimul oligarhic al lui Plahotniuc si-a ales drept armă electorală antiromânismul și antiunionismul. Demonstrația de forță în fața unei acțiuni pașnice organizate de asociații de tineret unioniste cu prilejul Centenarului Marii Uniri este oribilă pe fundalul susținerii în PMAN, în plin centrul Chișinăului a acțiunilor sfidătoare ale condamnatului penal, Ilan Șor”, se spune în comunicat.

De asemenea, PLR condamnă acțiunile provocatoare ale regimului politic de la Chișinău puse pe rol de către Politia de Frontieră a RM și cere conformarea lor regimului de liberă circulație a cetățenilor instituit prin condițiile Acordului de Asociere, semnat cu Uniunea Europeană.

Mihaela Rotari

Share