PLR, gata de unificare cu alte partide unioniste. Acest lucru însă nu se va întîmpla dintr-un motiv!

PLR, gata de unificare cu alte partide unioniste. Acest lucru însă nu se va întîmpla dintr-un motiv!

Vicepreședintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Tatiana Potîng,  consideră că, consolidarea forțelor pro-românești ar reprezenta o acțiune reușită, însă – imposibilă.

Contactată de OFICIAL.md, pentru a afla opinia Partidului Liberal Reformator cu privire la o eventuală acțiune de unificare a forțelor unioniste din Republica Moldova, Tatiana Potîng a declarat că „ideea în sine este una pozitivă”.

„Sigur că, orice idee de consolidare și solidarizare a forțelor unioniste pro-românești este una salutată, inclusiv de Partidul Liberal Reformator, care este un partid încă de la fondare, unul pro-românesc declarat. În principiu, ca și intenție – merită a fi salutată”, a conchis vicepreședintele PLR.

Tatiana Potîng a mai spus că susține ideea unificării partidelor unioniste, însă „în momentul în care se ajunge să se pună în practică aceste deziderate, de obicei lucrurile frânează”. „Ar fi bine ca toate partidele cu spirit unionist să se unifice, numai că – puțin probabil este lucrul acesta. Ideea în sine este una pozitivă, pe care am promovat-o de nenumărate ori -de solidarizare și consolidare  – atât a dreptei, cât și a forțelor unioniste”, a menționat Tatiana Potîng.

În același timp, la întrebarea dacă admite ca PLR să se unifice cu alte forțe și să formeze un tot întreg, Potîng a spus: „noi întotdeauna am fost deschiși pentru comunicare și pentru dialog”. „Am făcut nenumărate tentative de consolidare a forțelor pro-românești democratice, noi am fost cei care am anunțat imediat după alegeri de aceste concepte”, a declarat vicepreședintele Partidului Liberal Reformator din Moldova.

Mihaela Conovali

Share