PLR contrazice declarațiile lui Șalaru: „Necesitatea reformării PL a apărut chiar în 2010”

PLR contrazice declarațiile lui Șalaru: „Necesitatea reformării PL a apărut chiar în 2010”

Partidul Liberal Reformator (PLR) îl acuză pe fostul membru al Partidului Liberal (PL), ex – ministru al Apărării, Anatol Șalaru, de fals în declarații în adresa PLR.

Potrivit unui comunicat, PLR spune că Anatol Șalaru a declarat că reformarea PL s-a cerut în 2016, când Mihai Ghimpu a obţinut în alegerile prezidenţiale un rezultat situat sub marja de vot. PLR susține că lucrul acesta ar fi trebuie să se întâmple în 2010.

„Şalaru susţine că necesitatea reformării PL a apărut abia în 2016, când Ghimpu a obţinut în alegerile prezidenţiale un rezultat situat sub marja de vot, pe când fondatorii Partidului Liberal Reformator nu au avut acest motiv în 2013, scopul lor fiind să-l voteze pe Filat în fruntea unui nou guvern.

În calitatea lui de membru cu înalte funcţii în PL, Şalaru trebuie să ştie că necesitatea reformării PL a apărut chiar în 2010, când în alegerile parlamentare anticipate Mihai Ghimpu a tras partidul înapoi fiind în înalta funcţie de Preşedinte Interimar al Republicii Moldova, lucru care putea să i se întâmple numai lui”, scrie în comunicat.

PLR informează în ce context a apărut partidul:

„Grupul de reformatori s-a constituit din rândurile Partidului Liberal în rezultatul „conştientizării pericolului întreruperii vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova”. Dezideratul se conţine în primul punct al Declaraţiei Consiliului de Reformare a Partidului Liberal din 12 aprilie 2013.

În punctul 2 se spune: „Pledăm pentru menţinerea PL în actul guvernării, fapt care nu înseamnă o complicitate cu fenomenele de corupţionale, justiţie selectivă, trafic de influenţă, subjugarea politică a instituţiilor statului, şi alte derapaje…”, scrie în comunicat.

De asemenea, PLR spune că declarația a obținut majoritatea.

„Declaraţia a fost semnată de 7 deputaţi (majoritatea), 2 miniştri din 4 (nu şi Şalaru Anatol), 5 viceminiştri, şefi de agenţii, precum şi de 17 şefi de organizaţii teritoriale PL (majoritatea).

Conţinutul Declaraţiei este actual şi astăzi, prevederile ei rămân în picioare în totalitate, poate cu excepţia referinţelor făcute în adresa lui Dorin Chirtoacă, în calitate de posibil lider al partidului reformat, încredere care în scurt timp s-a năruit”, se mai spune în comunicat.

Partidul Liberal Reformator mai afirmă că nu a trişat în faţa opiniei publice atunci când a cerut reformarea Partidului Liberal. „Nu a fost posibil din cauza opunerii proprietarului ştampilei, susţinut de acoliţi”, se mai spune în comunicat.

Mihaela Rotari

Share