PLR  a găsit susținere la frații Țopa? Iată cîteva indicii!

PLR a găsit susținere la frații Țopa? Iată cîteva indicii!

Partidul Liberal Reformator s-a lansat ieri oficial în campania electorală. Evenimentul a adus mai multe surprize, inclusiv persoane noi pe lista formațiunii.

Evenimentul a fost moderat de jurnalistul Val Butnaru, autorul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Anume la această emisiune, la 10 octombrie, Val Butnaru a lansat o provocare.  Butnaru a prezentat o listă electorală de alternativă, îndemînînd liderii politici să includă pe lista partidelor oamenii din această listă. Liderul PLR, care ca prin minune urmărea emisiunea,  a sunat în redacție și a spus că acceptă provocarea. În lista lui Val Butnaru se regăsea și avocata Ana Ursachi, care ieri a anunțat că aderă la PLR.

De altfel, anume Ana Ursachi a sărit în apărarea avocatului Andrei Năstase, avocatul fraților Viorel și Victor Țopa, dar și nemijlocit a celor doi oameni de afaceri.  În context, într-un articol publicat pe www.jurnal.md la 10 octombrie, 2012, Ana Ursachi spune: „Pentru activitatea sa și pentru că este apărătorul lui Victor și Viorel Țopa, cei care au demascat public începând cu anul 2010 anumite acțiuni frauduloase săvârșite din numele actualului vicepreședinte al Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, a ajuns să fie avocatul țintă al organelor de urmărire penală pentru faptul că apără acești clienți, pentru faptul că nu permite ca persecutarea acestor oameni de afaceri să ia amploare”,  declara pe atunci avocata  Ana Ursachi.

Nu e clar ce loc va avea pe lista PLR Ana Ursachi, dar nici unde se va regăsi Val Butnaru, care în cadrul evenimentului de ieri a spus că susține PLR și că  guvernarea de după 2009 l-a dezamăgit.

Un alt indiciu ar fi și  sloganul cu care PLR va merge în campanie  – „Moldova fără oligarhi” or acest slogan se potrivea de minune Mișcării „Antimafie”, despre care se spune la fel că ar fi susținut de la frații Țopa. Mișcarea „Antimafie” a optat pentru un slogan  mai puțin caracteristic „Nici o obligațiune în afara interesului public”.  De altfel, nu ne vom mira dacă PLR și “Antimafie” vor participa  în actuala campanie, într-o formă sau alta, împreună.

Avem sau nu dreptate, aflăm pînă la 30 noiembrie, 2014.

Doina Secrieru

Share