PLDM solicită actualei guvernări crearea unei celule de criză: „R. Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent”

PLDM solicită actualei guvernări crearea unei celule de criză: „R. Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent”

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) solicită actualei guvernări, sub conducerea Președintelui Republicii Moldova, crearea, în regim de urgență, a unei Celule de Criză privind situația creată cu implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare pro-europeană pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea acestei situației de criză, transmite OFICIAL.

PLDM constată că încrederea cetățenilor în instituțiile statului scade, pe zi ce trece, datorită unor politici netransparente și lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare.

„Republica Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent. Ca și majoritatea cetățenilor suntem îngrijorați de evenimentele care se întâmplă în Republica Moldova. În același timp, ținem să reamintim unor lideri ai unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preș în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acțiunile lor la instaurarea oligarhiei și a unui stat capturat:

PLDM a susținut necondiționat în campania electorală PAS-ul, dar nu se află sub nici o formă la guvernare. Speculațiile că astăzi în funcțiile cheie sunt promovați reprezentanții PLDM sunt mincinoase și calomnioase. Cei care astăzi dețin funcții în stat nu ne reprezintă și nu sunt membrii partidului. Acești lideri, încearcă să șteargă colbul și mucegaiul pentru a-și lustrui propria imagine pătată de-a lungul anilor”, spune formațiunea.

PLDM consideră că este imperios necesar inițierea unui dialog sincer între toate partidele pro-europene și societate pentru depășirea acestei situații.

„Noi, spre deosebire de unii exponenți politici care nu au învățat lecțiile trecutului nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizări. În același timp, perpetuarea actualei situații este inadmisibilă”, mai spune PLDM.

Cristina Parfeni

Share