PLDM, PDM şi PL au revenit la masa de negocieri. Află ce au discutat!

Repartizarea funcţiilor în stat, dar şi principiile care vor sta la baza noii coaliţii de guvernare au fost subiectele discuţiilor de astăzi dintre negociatorii PLDM, PDM şi PL. Reprezentanţii partidelor proeuropene au reluat tratativele pentru crearea noii coaliţii după o pauză de aproximativ două săptămâni.

Negociatorii pentru formarea unei noi alianţe şi-au dat întâlnire în această seară la sediul liberal-democraţilor. Politicienii au ieşit în faţa presei după mai bine de două ore de discuţii.

„Vom continua și în zilele care urmează să discutăm, în așa fel încât așa cum și ne-am propus să ajungem la formarea unei majorități stabile, funcționale și în rezultat să asigurăm cu o guvernare bună RM”, a spus liderul liberal-democraţilor Vlad Filat.

Reprezentanţii partidelor proeuropene au declarat că o nouă şedinţă a Parlamentului va avea loc cel târziu săptămâna viitoare. Tot atunci ar putea fi anunţată şi formarea noii coaliţii de guvernare.

„Este o legătură logică și una foarte simplă, fiindcă ședința plenului Parlamentului trebuie să aibă loc în rezultatul înțelegerilor politice și a acordului politic. Noi ne orientăm cel târziu, fiindcă nu ne lasă nici situația nici politică, nici economică să luăm mai mult timp, nu mai târziu de săptămâna viitoare”, a declarat preşedintele Partidului Democrat Marian Lupu.

Un alt subiect al discuţiilor a fost şi repartizarea funcţiilor în stat.

„Noi trebuie să discutăm absolut totul. Actul guvernării înseamnă funcții în stat, și doar prin funcții poți să vorbești despre o guvernare. Important este că funcțiile trebuie partajate, fiindcă fără funcții nu poți să spui că ești la guvernare”, a afirmat liderul liberalilor Mihai Ghimpu.

Ultima întâlnire a grupului de negociatori a avut loc în data de 23 decembrie.

publika.md

Share