PLDM nu va susține candidatul majorității

PLDM nu va susține candidatul majorității

Biroul Permanent Central şi fracţiunea parlamentară au aprobat o declaraţie, care defineşte adoptările politice ale PLDM în perspectivă imediată. Liberal-democrații nu vor susține candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Candidatul propus nu are susţinerea PLDM şi a fracţiunii parlamentare a formaţiunii, constituind o precondiţie periculoasă de concentrare excesivă a puterii într-un singur pol politic şi de subordonare a instituţiilor statului”, afirmă.

Totodată, PLDM a reiterat angajamentul ferm de a redresa situaţia politică, urmând ca linia de conduită a partidului în circumstanţele create să fie anunţată de organele de conducere ale formaţiunii în viitorul cel mai apropiat.

“PLDM a optat constant pentru depăşirea crizei, prin crearea unei majorităţi politice şi democratice care să asigure implementarea plenară şi fără abateri a Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, să garanteze resetarea sistemului politic şi să scoată din captivitate instituţiile de drept ale statului”, se spune în declarația PLDM.

Doina Secrieru

Share