PLDM: Facem apel la unitatea tuturor forțelor pro-europene de opoziție

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a susținut o conferință de presă cu tema „Poziția PLDM cu privire la parteneriatul politic pro-european”. În cadrul conferinței, președintele formațiunii, Viorel Cibotaru, a făcut un apel către partidele pro-europene de opoziție din Republica Moldova.

„Guvernarea de la Chișinău nu a luat în considerare recomandările Comisiei de la Veneția. Noi, PLDM, niciodată nu am cerut sistarea asistenței financiare pentru Moldova, sistarea va lovi în oamenii simpli, nu în guvernare. Am solicitat partenerilor ca acordarea să fie pentru reforme reale. Astăzi este imperativă crearea unui fond comun de dreapta. Coeziunea forțelor de dreapta este importantă și pentru electorat. Noi, PLDM, facem apel la unitatea tuturor forțelor de dreapta pro-europene, de opoziție. Irosirea acestei șanse va transforma RM în cea mai săracă țară. Apelul nostru este să salvăm perspectiva europeană a RM”, a precizat el.

Liderul fracțiunii PLDM în Parlament, Tudor Deliu, a comunicat prerogativele partidului pentru noua sesiune toamnă-iarnă. „Chiar dacă în Parlament suntem puțini, nu ne va face să fim doar o umbră. Vom încerca să spunem și în continuare să spunem lucrurilor pe față. Guvernarea folosește justiția în folosul său, aceasta servește guvernarea și selectiv se atârnă de unele sau alte cazuri. Aceste probleme  se repetă de zi cu zi. PLDM în această sesiune va evalua activitatea instituțiilor de forță și va veni cu aprecierea lucrului pentru redresarea situației. Noi venim cu aceste propuneri, însă nu suntem siguri că guvernarea va acționa. PLDM va veni cu inițiative legislative ca să facă o dreptate socială între cetățenii RM. O altă problema, pe care o vom aborda, e cea a controlului parlamentar, toate actele legislative care sunt adoptate de Parlament, trebuie sa fie evaluate. Chiar dacă noi suntem mai puțini, ne vom strădui să ne auzim. Chiar dacă nu ne va auzi guvernarea, sper să ne ajute poporul”, a vorbit Deliu.

Vicepreședintele PLDM, președintele Organizației Teritoriale Leova, Alexandru Bujoreanu, a comunicat despre capacitatea partidului în vederea soluționării problemelor din RM.

„Noi venim azi în fața dvs. nu pentru că avem ca scop preluarea puterii în acest stat, noi dorim să creăm un front puternic de dreapta, pro-european. Noi avem capacitatea în acest sens, avem structuri locale. Venim cu un apel către toate partidele pro-europene, să lăsăm într-o parte toate divergențele”, a menționat Bujoreanu.

Mihaela Conovali 

Share