Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, gata să-și asume guvernarea. Va avea propria candidatură pentru postul de prim-ministru

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, gata să-și asume guvernarea. Va avea propria candidatură pentru postul de prim-ministru

Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care fac parte deputații Partidului „ȘOR” și șapte deputați neafiliați, este gata să își asume responsabilitatea formării unui guvern tehnocrat, care să administreze eficient țara până la următoarele alegeri parlamentare anticipate sau cele ordinare. De asemenea, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” sunt gata să desemneze propria candidatură pentru funcția de prim-ministru. Declarații în acest sens au făcute după consultările cu fracțiunile parlamentare, organizate luni de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează OFICIAL.

Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” au reiterat că sunt pregătiți pentru alegerile parlamentare anticipate, dar prioritate în acest moment este administrarea eficientă a țării, în contextul crizei cu care se confruntă.

„Noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea politică pentru a veni cu un guvern responsabil, cu premier responsabil, competent, care cunoaște cum trebuie gestionate treburile țării ca să nu lăsăm oamenii fără salarii și pensii”, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov.

„Suntem pregătiți pentru aceste alegeri. Însă, noi suntem o platformă responsabilă și înțelegem foarte bine ce ar însemna să mergem acum la alegeri având această situație complicată. Suntem pe muchia prăpastiei. Avem nevoie de un guvern responsabil, creat de profesioniști până la următoarele alegeri”, a adăugat Violeta Ivanov

Iar secretarul fracțiunii, Marina Tauber a accentuat că în actuala situație de criză, Platforma „Pentru Moldova” este prima forță parlamentară care își asumă responsabilitatea guvernării. „Noi nu ne temem de responsabilitate. Noi știm cum să administrăm localitățile și vom fi buni administratori ai țării întregi. Astăzi am făcut un pas foarte curajos și i-am spus dnei președinte că suntem gata să desemnăm candidatul nostru”, a declarat Marina Tauber.

Iar secretarul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a amintit că Maia Sandu trebuie să exercite rolul de mediator și să desemneze candidatul propus, iar reprezentanții Platformei vor discuta în Parlament pentru a identifica o majoritate legislativă care să sprijine guvernul provizoriu.

Platforma „Pentru Moldova” consideră că în legislativ vor fi destule voturi pentru a susține un astfel de guvern profesionist care să scoată țara din criză și să activeze până când vor avea loc alegeri parlamentare.

Doina Secrieru

Share