Platforma Națională de Opoziție – lansată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

Platforma Națională de Opoziție – lansată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor

Conducerea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor(BCS) a anunțat public despre crearea Blocului permanent politic al Comuniștilor și Socialiștilor și lansează inițiativa privind constituirea unei Platforme Naționale de Opoziție, care nu va avea caracter politic, dar urmează să consolideze acei oameni care înțeleg toată tragedia prin care trece Republica Moldova, informează OFICIAL.

„Am terminat ședința comună a executivelor partidelor PCRM și PSRM, în cadrul căreia am finalizat documentele legate de formarea Blocului politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor. Scopul Blocului este să salvăm țara și să construim o Moldovă dezvoltată și să fim prieteni cu toate țările. De aceea, acest Guvern trebuie să plece, iar mai departe vom studia opinia cetățenilor, ce facem cu acest Parlament. Țara noastră nu este condusă de nimeni. Este o imitație. Ei se joacă de-a conducerea”, a declarat Vladimir Voronin, unul dintre conducătorii BCS, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a anunțat acțiunile care vor fi întreprinse în cadrul Platformei Naționale de Opoziție:

  • Vom merge la consultări cu cetățenii RM și vom supune evaluării interne și externe guvernarea RM;
  • Vom veni cu mai multe instrumente legale ca cetățenii să se poate expune pentru demiterea Guvernului și a altor instituții;
  • Vom iniția în parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului;
  • Vom iniția consultări cu cetățenii în fiecare sat.

De asemenea, Batrîncea venit cu un apel către toate partidele politice din țară, ONG-uri, experți, cetățeni activi, jurnaliști, administrații locale – să se alăture Platformei Naționale de Opoziție, pentru ca împreună să elaboreze soluții, în așa fel încât cetățenii RM să fie consolidați și auziți.

Cristina Jicol 

Share