Platforma „Demnitate și Adevăr” va picheta Președinția

Platforma „Demnitate și Adevăr” va organiza mâine, 5 octombrie, începând cu ora 14:00, pichetarea Președinției. Decizia vine după ce Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” „a luat act cu stupoare de graba absolut nemotivată cu care, în dimineața zilei de 4 octombrie, președintele Nicolae Timofti a promulgat pachetul de legi care cuprinde transformarea miliardului furat din sistemul bancar în datorie publică”.

Platforma spune că, „în loc să acționeze în interes național, suspendând hotărârea abuzivă a Guvernului Filip și atacând-o la Curtea Constituțională; în loc să demareze imediat un referendum pentru a cere opinia poporului într-o chestiune ce vizează întreaga populație, șeful statului a executat tacit ordinul coordonatorului Plahotniuc”.

„Pe final de mandat, Nicolae Timofti a confirmat că nu este un președinte credincios Constituției. Prin acțiunile și, mai ales, inacțiunile sale, președintele se face complice la furtul secolului. Nu putem tolera acest act de înaltă trădare”, se mai spune în declarație.

Doina Secrieru

Share