Platforma DA va insista pe două proiecte de legi la ședința de mâine a Parlamentului

Platforma DA va insista pe două proiecte de legi la ședința de mâine a Parlamentului

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (DA) vor insista ca mâine, la ședința extraordinară a Parlamentului, unde va fi examinată moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Chicu, să fie incluse pe ordinea de zi două proiecte de legi, care trebuiau votate în ședința de săptămâna trecută, transmite OFICIAL.

Deputatul Liviu Vovc, în cadrul unei conferințe de presă, a spus că un proiect de lege, ce ține de menținerea acordării indemnizației unice de 16 mii lei cadrelor medicale din prima linie pentru 2021, a fost acceptat și publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, el a spus că două proiecte de legi sunt votate în prima lectură și au și raportul Comisiei pentru a fi aprobate în lectură finală.

„Este vorba despre sporuri salariale pentru cadrele medicale care luptă în prima linie. Noi am înregistrat un proiect ca, indiferent de pandemie, să ajustăm legislația, ca în cazul unei pandemii, cadrele medicale să beneficieze de aceste sporuri salariale. Al doilea proiect – despre modificarea componenței CNESP. Am propus ca 50% să fie oameni din Executiv și 50% – specialiști din domeniu. Platforma DA va insista ca proiectele acestea să fie incluse pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de mâine a Parlamentului”, a spus Liviu Vovc.

Cristina Parfeni

Share